Dezbatere publică: Viceprimarul Sectorului 6 vrea introducerea uniformelor în şcoli. Sunteţi de acord cu acest proiect?

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a lansat dezbatere publică un proiect de introducere a uniformelor în şcolile din această zonă administrativă a Capitalei şi invită Ministerul Educaţiei să participe la consultarea pe acest subiect, informează Primăria Sectorului 6.

699 afișări
Imaginea articolului Dezbatere publică: Viceprimarul Sectorului 6 vrea introducerea uniformelor în şcoli. Sunteţi de acord cu acest proiect?

Viceprimarul Sectorului 6 vrea introducerea uniformelor în şcoli (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, pe parcursul mai multor săptămâni, Petrea va purta discuţii cu asociaţiile de părinţi, elevi şi profesori din Sectorul 6, pentru a strânge toate punctele de vedere.

Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.

De asemenea, vor fi organizate mai multe consultări publice, la care urmează să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Potrivit lui Gabriel Petrea, iniţiativa a fost luată după mai multe discuţii despre educaţie şi despre starea învăţământului, pe care le-a purtat în ultimele luni cu locuitorii din sector.

"În generaţia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulţi se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluţie. Uniforma şcolară reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depăşit demult, al unei mentalităţi la care nu mai vrem să ne întoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reacţii instinctive pe care eu şi cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în şcoli, întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educaţie, dacă ea face bine sau rău elevilor în şcoli", suţine Gabriel Petrea, citat în comunicatul instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici