Dezbaterile privind arestarea lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, încheiate - VIDEO

Dezbaterile privind cererea de arestare a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv s-au încheiat, mircuri, la ora 4.10, cu două ore înainte să expire ordonanţele de reţinere emise de procurorii DNA pe numele celor doi.

126 afișări
Imaginea articolului Dezbaterile privind arestarea lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, încheiate - VIDEO

Cererea de recuzare a judecătorului în cazul lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, respinsă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dezbaterile privind cererea de arestare a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv s-au încheiat, miercuri, la ora 4.10, cu două ore înainte să expire ordonanţele de reţinere emise de procurorii DNA pe numele celor doi.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul TV Doru Pârv au fost reţinuţi, marţi, la ora 16.15, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru şantaj şi ameninţare faţă de primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ (PC), anchetatorii solicitând Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a celor doi, pentru 29 de zile.

Cererea de arestare s-a judecat în şedinţă secretă.

Procurorii au emis, marţi dimineaţa, pe numele lui Dan Diaconescu şi a lui Doru Pârv ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, după ce aceştia au fost audiaţi mai multe ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu - datată 18 iunie - se arată că acesta, "în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, ar fi exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro".

Sub presiunea acestor ameninţări, din suma pretinsă iniţial, edilul din Zărand ar fi plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei.

"Ameninţarea constă în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată, cum ar fi alegaţia că ar deţine o avere importantă, nejustificată, precum şi că ar efectua tranzacţii ilicite cu terenuri agricole, păgubind astfel cetăţenii comunei Zărand", potrivit documentului citat.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici