Dezinteres la Galaţi pentru pachetele gratuite de igienă oferite de UE. Cozile pentru mâncare erau uriaşe

Nevoiaşii oraşului Galaţi nu sunt prea încântaţi de ideea Uniunii Europene de a oferi ajutoare sub forma unor produse de igienă. În prima zi a campaniei, la centrul de distribuţie din Galaţi nu s-au format cozi, aşa cum se întâmpla când în sacoşe erau făină, ulei şi dulciuri.

2940 afișări
Imaginea articolului Dezinteres la Galaţi pentru pachetele gratuite de igienă oferite de UE. Cozile pentru mâncare erau uriaşe

Dezinteres la Galaţi pentru pachetele gratuite de igienă oferite de UE

Foarte puţini gălăţeni s-au trezit luni dimineaţă să vadă ce se află în pachetele oferite de UE cu ajutorul Primăriei. Oamenii spun că orice lucru gratuit este binevenit, dar recunosc că ar fi preferat să primească produse alimentare.

„Îmi sunt de folos, am trei copii, orice este binevenit. Ar fi fost mai bine să primim alimente, vă daţi seama, trebuinţele casei sunt zilnice”, a spus o gălăţeancă.

În momentul deschiderii, în faţa centrului de distribuţie a ajutoarelor erau doar câteva persoane.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi care în trecut se confruntau cu cozi uriaşe, spun că, probabil, oamenii vor veni treptat pentru a-şi ridica pachetele cu produse de igienă.

„Poate vor veni zilele următoare, având în vedere că avem doar trei sferturi de oră din momentul începerii distribuţiei. În alţi ani, erau mai multe categorii sociale, erau şi produse alimentare (...) Nu neapărat că erau mai atraşi de produsele alimentare. Cu siguranţă vor veni şi vor găsi şi aceste produse atractive şi necesare”, a declarat presei reprezentantul Cantinei de Ajutor Social a Primăriei Galaţi, Laura Roşca.

Primăria Galaţi distribuie ajutoarele oferite nevoiaşilor de Uniunea Europeană. Este vorba despre pachetele cu produse de igienă care sunt împărţite beneficiarilor începând de luni, 20 ianuarie, anunţă reprezentanţii municipalităţii. Bunurile sunt acordate la centrul de distribuţie al municipalităţii pe baza buletinului de identitate. Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, precizează Primăria Galaţi.

În pachete se află cinci periuţe de dinţi, patru tuburi de pastă de dinţi, un flacon de şampon pentru adulţi şi unul pentru copii, un recipient de săpun lichid şi două pachete de detergent pudră pentru rufe albe şi rufe colorate. Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei. Mai pot primi ajutoare şi persoane aflate temporar în situaţii critice, însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menţionate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici