Video Dezvăluiri despre planul lui Streinu Cercel: Documentul a fost redactat când credeam că vom sta mai prost ca Italia

  • Adrian Marinescu: “Propunerea lui Streinu Cercel a fost făcută la începutul crizei, în luna martie”
  • Adrian Marinescu: “Şi persoanele care au sub 65 de ani pot intra în categoria de risc”
  • Adrian Marinescu: “Lucrurile sunt echilibrate acum şi din acel document putem discuta doar anumite puncte”
5278 afișări

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul “Matei Balş” a făcut, în cadrul emisiunii “Marius Tucă Show”, câteva dezvăluri referitoare la proiectul controversat propus de Adrian Streinu Cercel. Doctorul spune că documentul a fost redactat la începutul lunii martie, atunci când se credea că evoluţia crizei va fi mai gravă decât în alte state ale Europei.

Adrian Marinescu, medic la “Matei Balş”: „Se vorbea atunci despre un scenariu mai prost decât al Italiei şi că sistemul medical nu va face faţă. Erau doar ipoteze de lucru în varianta în care lucrurile vor merge prost. Nu ştiu care au fost discuţiile ulterioare. Lucrurile sunt acum mai mult decât echilibrate iar acum putem discuta doar anumite puncte din acel document.”

Medicul spune că nu doar bătrânii fac parte din categoria de risc.

„Persoane care au o vârstă medie peste 40 de ani, nu ştiu ca au afecţiuni de şi se consideră sănatoşi. Poate că sunt supraponderali, fumători, au diabet sau hipertenisune. Şi ei trebuie să fie cuprinşi sunt în categoria de risc a celor care pot face forme severe.”

Adrian Streinu Cercel a fost criticat dur în spaţiul public pentru propunerea sa de a băga în carantină toate personale de peste 65 de ani şi de a separa bătrânii de restul familiei. Autorităţile au anunţat însă că nu iau în calcul această variantă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici