Diaconescu a discutat cu ambasadorul Japoniei despre construcţia liniei de metrou Bucureşti-Otopeni

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a discutat, miercuri, cu ambasadorul Japoniei în România, Natsuo Amemiya, despre implementarea proiectelor economice abordate la nivel guvernamental, prioritatea fiind construirea liniei de metrou dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

628 afișări
Imaginea articolului Diaconescu a discutat cu ambasadorul Japoniei despre construcţia liniei de metrou Bucureşti-Otopeni

Diaconescu a discutat cu ambasadorul Japoniei despre construcţia liniei de metrou Bucureşti-Otopeni (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto/AFP))

MAE precizează, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că ministrul Diaconescu a avut o întrevedere cu Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România.

"Ministrul Afacerilor Externe a exprimat interesul ţării noastre privind implementarea proiectelor economice discutate la nivel guvernamental. Prioritatea în acest domeniu o reprezintă construirea liniei de metrou dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, co-finanţată de partea niponă printr-un împrumut de circa 300 milioane Euro, semnat cu ocazia vizitei la Tokyo a delegaţiei conduse de domnul Traian Băsescu, preşedintele României (martie 2010). Cele două părţi vor continua dialogul pentru identificarea următoarelor proiecte economice care ar putea fi derulate în colaborare.

Ambasadorul japonez a reiterat mulţumirile pentru sprijinul acordat Japoniei de România în urma accidentului nuclear de la Fukushima, materializat în trimiterea din partea Guvernului român a unei mari cantităţi de apă, precum şi în posibilitatea oferită unui grup de studenţi din regiunea Fukushima de a petrece o săptămână de vacanţă în România, la invitaţia preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

În cadrul convorbirilor a fost subliniată, de către ambele părţi, voinţa comună de amplificare a cooperării dintre România şi Japonia, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului UE-Japonia.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat în martie 2010, la Tokyo, acordul privind împrumutul de peste 300 milioane de euro acordat României de Guvernul nipon în vederea construcţiei Magistralei VI.

Linia 6 de metrou va face legătura cu reţeaua actuală de metrou, printr-o ramificaţie la actuala linie 4, în zona statiei de metrou 1Mai, ruta plasându-se din zona respectivă către Piaţa Presei Libere de-a lungul traseului DN1, până la Aeroportul Otopeni.

Metrorex estimează că linia va deveni operaţională în aproximativ cinci ani de la începerea lucrărilor, programată pentru a doua jumătate a anului 2012 - începutul anului 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici