Diaspora Hub, noua platformă pentru românii din străinătate. Oamenii vor putea afla diverse informaţii şi vor fi ghidaţi către cei care îi pot ajuta

  • Diaspora Hub este noua platformă pentru românii din străinătate
  • Aceasta îi va ghida pe românii aflaţi în străinătate către cei care le pot oferi sprijin
252 afișări
Imaginea articolului Diaspora Hub, noua platformă pentru românii din străinătate. Oamenii vor putea afla diverse informaţii şi vor fi ghidaţi către cei care îi pot ajuta

Diaspora Hub, noua platformă pentru românii din străinătate. Oamenii vor putea afla diverse informaţii şi vor fi ghidaţi către cei care pot să îi ajute

Guvernul a lansat, joi, o platformă online, Diaspora Hub, care îi va ghida pe românii aflaţi în străinătate către cei care le pot oferi sprijin, fie că este vorba de informaţii, fie de livrarea unor cumpărături sau de efectuarea unor traduceri.
 
Platforma face parte din iniţiativa de sprijin pentru combaterea efectelor COVID-19.
 
Diaspora Hub se adresează românilor din străinătate.
 
„Platforma DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetăţenilor români din afara României şi al asociaţiilor şi grupurilor de sprijin de peste hotare în situaţii de urgenţă precum cea provocată de epidemia COVID-19. Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice cetăţean român care are nevoie de ajutor sau de informaţii va fi ghidat uşor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informaţii utile în această perioadă, etc.”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).
 
Potrivit acestuia, prin intermediul platformei vor fi distribuite uniform şi eficient cererile de ajutor formulate de cetăţenii români din diasporă către cei care depun eforturi să sprijine, organizaţii şi voluntari, „facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu şi accesibil tuturor”.
 
DiasporaHub.ro este a cincea soluţie din pachetul de platforme dezvoltate, alături de stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro si rohelp.ro, a mai anunţat GCS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici