Digul de apărare a localităţii Ceatalchioi - Tulcea a cedat, continuă acţiunile de evacuare

Digul local de apărare a localităţii Ceatalchioi (judeţul Tulcea) a cedat, astfel că va continua acţiunea de evacuare parţială a populaţiei începută în urmă cu două zile informează vineri, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

124 afișări
Imaginea articolului Digul de apărare a localităţii Ceatalchioi - Tulcea a cedat, continuă acţiunile de evacuare

Digul de apărare a localităţii Ceatalchioi - Tulcea a cedat, continuă acţiunile de evacuare (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Digul local de apărare a localităţii Ceatalchioi a cedat, vineri dimineaţă, prin deversare, potrivit sursei citate.

Digul aparţine Primăriei Ceatalchioi şi nu fusese finalizat.

Pentru protecţia populaţiei, vor continua evacuările parţiale începute în urmă cu două zile în localităţile Ceatalchioi şi Salceni, din cauza inundării din ape interne (infiltraţii).

Pentru asigurarea unei circulaţii corespunzătoare a debitelor şi pentru menţinerea nivelelor la cote mai scăzute, autorităţile (Prefectura Tulcea, IJSU Tulcea, Apele Române Tulcea- SGA Tulcea) realizează o breşă de evacuare la intersecţia canalului 36 cu canalul Sireasa, informează ANAR.

Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, o avertizare Cod galben de ploi şi vijelii pentru şase judeţe, respectiv Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

În cele şase judeţe, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vilejie.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp, iar pe arii restrânse, în special pe zona litorală, 50 l/mp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici