DIICOT: Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani/ Precizări legate de dosarul dispariţiei Luizei

DIICOT anunţă că Gheorghe Dincă nu a fost implicat în niciun dosar penal în perioada 2004-2019, nici în Olt şi nici în Craiova, şi precizează, în cazul dispariţiei Luizei, că dosarul de trafic de persoane a fost deschis după mai mult de o lună de la plângerea formulată de bunicul ei.

1034 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani/ Precizări legate de dosarul dispariţiei Luizei

DIICOT: Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani/ Precizări legate de dosarul dispariţiei Luizei

În cadrul anchetei ce vizează crimele de la Caracal, procurorii l-au condus, luni, pe Gheorghe Dincă, în teren (în Corabia, judeţul Olt), pentru reconstituire, iar în urma procedurii, a fost dispusă o expertiză asupra probelor ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.

Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale in rem cu infracţiunea de neglijenţă în serviciu, cu privire la apelurile la 112 ale Alexandrei.

„Facem menţiunea că în perioada 2004 - 2019, pe rolul DIICOT – ST Craiova şi DIICOT – BT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activităţi infracţionale desfăşurate de inculpatul Dincă Gheorghe”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

În sursa citată se mai menţionează că procurorii DIICOT au fost sesizaţi cu privire la fapta de trafic de persoane, în privinţa dispariţiei Luizei, abia în data de 5 iunie, „la mai mult de o lună de la săvârşirea faptei, deşi plângerea penală formulată de către numitul I.S. (bunicul Luizei, n.r.) fusese înregistrată la Postul de Poliţie Dioşti încă din data de 15.04.2019”.

„Menţionăm faptul că procedurile aplicabile în astfel de situaţii reclamă o acţiune promptă din partea autorităţilor judiciare, factorul timp fiind decisiv în astfel de cazuri”, mai arată DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici