DIICOT l-a reţinut liderul unei grupări ce aducea în România droguri prin intermediul coletelor

  • Liderul unui grup care aducea în ţară canabis, trimis în colete din Spania, a fost reţinut de poliţiştii şi procurorii DIICOT
  • Alte două persoane sunt cercetate în acelaşi dosar sub control judiciar
838 afișări
Imaginea articolului DIICOT l-a reţinut liderul unei grupări ce aducea în România droguri prin intermediul coletelor

DIICOT l-a reţinut liderul unei grupări ce aducea în România droguri de mare risc

Liderul unui grup care aducea în ţară canabis, trimis în colete din Spania, a fost reţinut de poliţiştii şi procurorii DIICOT, iar alte două persoane sunt cercetate în acelaşi dosar sub control judiciar. Poliţiştii au confiscat în urma percheziţiilor aproape 1,5 kilograme de canabis.
 
Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au prins în flagrant două persoane, în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, care au primit un colet expediat din Malaga, Spania, fiind ridicaţi 800 de lei, o carte de identitate cu date false, un grinder şi fragmente vegetale.
 
Ulterior, poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare, în Timişoara şi Giera, judeţul Timiş, şi au dus la audieri trei persoane.
 
În urma percheziţiilor au fost confiscate 1,4 kg canabis vegetal, o ţigaretă confecţionată artizanal cu canabis, o folie din aluminiu cu o substanţă pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, 4.550 de euro, 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder şi un bong.
 
„Din cercetări a reieşit că membrii unei grupări infracţionale ar fi fost coordonaţi de un bărbat, de 40 de ani, care ar fi organizat şi realizat introducerea în ţară de droguri de risc (canabis vegetal) prin disimularea în colete expediate din localitatea Malaga – Spania, cu destinaţia Timişoara şi oraşul Bocşa”, se arată în comunicat.
 
Bărbatul de 40 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici