DIICOT: Oficial de la Gaz Metan, bătut şi umilit într-o pădure de bodyguarzii lui Alin Simota

Fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota, care a finanţat Jiul Petroşani, şi-a plătit bodyguarzii, după ratarea promovării în prima ligă, să bată un oficial de la Gaz Metan Mediaş, acesta fiind lovit într-o pădure unde agresorii au şi urinat pe el, potrivit procurorilor.

282 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Oficial de la Gaz Metan, bătut şi umilit într-o pădure de bodyguarzii lui Alin Simota

Alin Simota (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

În rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Simota şi alţi 13 inculpaţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia descriu, printre altele, mai multe episoade anterioare constituirii grupării infracţionale, marcate de violenţe şi ameninţări caracteristice lumii mafiote, multe petrecute în lumea fotbalului.

Unul dintre acestea s-a consumat la începutul verii lui 2004, când Jiul juca pe teren propriu un meci decisiv pentru promovarea în prima ligă, contra echipei Gaz Metan Mediaş. Pentru a-şi asigura victoria în acel meci, Simota şi-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formaţiei din Mediaş. Miza partidei cu Gaz Metan era uriaşă, întrucât orice pas greşit făcut de Jiul ar fi fost speculat de contracandidata CFR Cluj. În ciuda aranjamentului plănuit de Simota, Jiul nu a reuşit să bată Gaz Metan, iar promovarea a fost ratată. În aceste condiţii, Simota a ales să se răzbune pe oficialul echipei din Mediaş care negociase cu Litera.

"La solicitarea inc. Simota Alin, inc. Litera a tratat cu un oficial al echipei adverse pentru ca aceasta să piardă meciul. Aranjamentul intermediat de inc. Litera Constantin Cristian nu a reuşit, meciul încheindu-se 0-0, astfel că echipa Jiul Petroşani a terminat pe locul 2, în seria a treia a Diviziei B, cu un total de 68 puncte, locul 1 fiind ocupat de CFR Cluj cu 69 puncte, care a promovat în acel an în Divizia A. După meci inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiţii ......., ......., ......., la cererea inc. Simota –î- care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din maşină, şi pe drum urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă participanţii au fost plătiţi de Simota Alin", se arată în rechizitoriu.

După aproximativ o săptămână, Alin Simota a avut bănuieli că fusese "trădat" de mai mulţi jucători. Răzbunarea lui a continuat astfel cu unul dintre jucătorii echipei pe care o finanţa, acesta fiind bătut tot de Litera şi de ajutoarele acestuia. De teamă, jucătorul a refuzat iniţial să facă plângere.

"La aproximativ o săptămână după meciul cu echipa Gaz Metan Mediaş, inc. Simota Alin, bănuind că a fost 'trădat' de anumiţi fotbalişti, între care şi numitul ....... i-a cerut inc. Litera Constantin Cristian să-i aplice o bătaie jucătorului. Inculpatul Litera Constantin Cristian a organizat fapta împreună cu numiţii .......şi ........ Aceştia l-au pândit vreo trei seri la rând pe numitul .......în apropierea locuinţei sale din Petroşani, iar în ultima seară în timp ce acesta se întorcea acasă împreună cu soţia, l-au atacat aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii şi cu o bâtă. De teamă jucătorul nu a formulat plângere şi nu şi-a scos certificat medico legal. Este de remarcat că susnumitului i-a fost teamă şi cu ocazia audierilor din prezentul dosar să ofere detalii despre acest „eveniment”, recunoscând că a fost victima unei bătăi doar la o a treia declaraţie, după ce soţia sa şi alte persoane relataseră deja despre acestă faptă", notează procurorii, în documentul citat.

La 26 septembrie, fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota, considerat lider al unei grupări care şantaja oameni de afaceri din oraş, a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susţin că la cererea acestuia au fost executate acte de violenţă şi răpiri.

Majoritatea inculpaţilor, inclusiv Simota şi Litera, sunt arestaţi preventiv.

Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Alba Iulia, primul termen fiind în 15 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici