DIICOT pune sub acuzare 12 persoane pentru fraude bancare

Procurorii DIICOT au pus sub acuzare 12 persoane pentru întocmire de contracte false de cesiune, prin care preluau societăţi comerciale cu diferite creanţe, acestea păgubind statul cu un milion de euro.

123 afișări

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2007, cetăţeanul italian Culicigno Pasquale, la iniţiativa lui Costache Cojocaru, Ioan Predica şi a lui Vali Tincu, a hotărât să preia prin cesiune, societăţi comerciale cu diferite creanţe către alţi creditori, în schimbul unor sume de bani sau bunuri, toţi folosind identităţi false, în scopul de a nu putea fi identificaţi şi traşi la răspundere de către autorităţi.

În acest fel au fost preluate un număr total de 46 societăţi comerciale din România, ce înregistrau debite către bugetul de stat, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ de 1.000.000 de euro.

Miercuri, procurori DIICOT Piteşti au făcut 12 percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, pentru prinderea membrilor grupări infracţionale.

Infracţiunile comise de aceştia erau în special din domeniul macrocriminalităţii economico-financiare, respectiv înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave în dauna bugetului consolidat al statului şi al altor creditori, persoane juridice, bancrută frauduloasă, evaziune fiscală, infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea.

Membrii aveau ca mod de operare folosirea unor cărţi de identitate falsificate, în care erau trecute date nereale, întocmind contracte de cesiune, prin care preluau societăţi comerciale cu debite importante la bugetul consolidat al statului, diferite unităţi bancare şi alţi creditori, susţine DIICOT.

DIICOT a colaborat la acest caz, în care a început urmărirea penală faţă de cei 12, cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi lucrători din cadrul Jandarmeriei Române, iar suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici