DIICOT şi-a lansat noul site, care include şi categoria "Sesizări"

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi-a lansat, vineri, noul site, care conţine şi categoria "sesizări", precum şi condiţiile în care acestea pot fi făcute. De asemenea, site-ul conţine toate informaţiile legate de activitatea DIICOT, rapoartele de activitate, date despre bugetul instituţie prezentând şi harta birourilor şi serviciilor teritoriale, precum şi organigrama.

7245 afișări
Imaginea articolului DIICOT şi-a lansat noul site, care include şi categoria "Sesizări"

DIICOT şi-a lansat noul site, care include şi categoria "Sesizări"

DIICOT este unica structură din cadrul Ministerului Public specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism. A fost înfiinţată în anul 2004, prin Legea 508/2004, în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate, frontaliere şi transfrontaliere.

DIICOT face investigaţii în materia infracţiunilor grave, definite de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

De vineri DIICOT are un nou site, modern, până la ora 14.00 având peste 1,8 milioane de accesări. El conţine, între altele, toate rapoartele de activitate din 2007, de când conducerea direcţiei a fost preluată de Codruţ Olaru, până în prezent.

Pe pagina principală sunt prezentate fotografii cu sediul DIICOT, dar şi cu cea mai mari captură de cocaină din România: peste 1.200 de kilograme de cocaină, marfă găsită într-un container cu cherestea din Brazilia şi care a ajuns în Portul Constanţa Sud-Agigea.

Captura de cocaină, realizată în luna ianuarie 2009, în Portul Agigea este printre cele mai mari realizate, în ultimii zece ani în Europa, valoarea totală a acesteia depăşind 100 de milioane de euro, afirma într-o conferinţă de presă, şeful DIICOT, procurorul Codruţ Olaru. "Suntem în faţa celei mai mari capturi realizate vreodată de Ministerul Public, de DIICOT şi de Poliţia Română şi una din cele mai mari realizate în ultimii zece ani în Europa. Cocaina are puritate, cel mai probabil, de 90 la sută, fiind destinată pieţei externe. Şi de această dată România a fost şi a rămas o ţară de tranzit", sublinia Codruţ Olaru.

Noul site conţine informaţii cu privire la conducerea DIICOT, atât la nivel central, cât şi teritorial, adresele de contact, implicit unde pot persoanele interesate să sesizeze comiterea unei infracţiuni de competenţa structurii: pe adresa de e-mail diicot@mpublic.ro sau la sediul instituţiei din Bucureşti, B-dul Libertăţii 14, sector 5. Sesizarea trebuie să conţină în mod obligatoriu datele prevăzute de art. 222-223 Cod procedură penală, respectiv să precizeze dacă este o plângere sau un denunţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici