Din 2011, posesorii de maşini second-hand vor plăti taxe auto mai mari

Ministerul Mediului pregăteşte măsuri pentru a reduce poluarea din marile oraşe. Pentru o maşină Euro 5 de 1.400 cmc, taxa auto va fi de 125 de euro, iar pentru una de 3.000 cmc, taxa va depăşi 3.600 de euro.

86 afișări
Imaginea articolului Din 2011, posesorii de maşini second-hand vor plăti taxe auto mai mari

Din 2011, posesorii de maşini second-hand vor plăti taxe auto mai mari (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

De anul viitor, mai mulţi posesori de maşini vor plăti taxa auto, aceasta urmând să fie majorată semnificativ, cu câteva sute până la câteva mii de euro, pentru autoturismele second-hand.

Noutatea este că, din 2011, vor intra la impunere şi modelele Euro 5 care au scăpat până acum de această taxă, potrivit ştirileprotv.ro. De la începutul anului viitor, conform legislaţiei europene, toate maşinile noi trebuie să fie echipate cu motoare Euro 5, iar Ministerul Mediului pregăteşte măsuri drastice pentru a reduce poluarea din marile oraşe. În caz contrar, România riscă să plătească amenzi chiar şi de 100.000 euro pe zi.

Citeşte mai multe despre taxele auto plătite din 2011 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici