Din Secţia Specială nu s-au scurs informaţii din dosarul lui Kovesi / CSM nu crede: „Nu putem exclude”

  • Verificările de la Secţia Specială arată că nu au fost scurse informaţii din dosarul Laurei Codruţa Kovesi
  • Inspecţia Judiciară a spus, după control, că insăşi Kovesi a dat detalii din dosar
  • Secţia pentru procurori a CSM spune că, totuşi, nu trebuie excluse scurgerile din dosare
3659 afișări
Imaginea articolului Din Secţia Specială nu s-au scurs informaţii din dosarul lui Kovesi / CSM nu crede: „Nu putem exclude”

Din Secţia Specială nu s-au scurs informaţii din dosarul lui Kovesi / CSM nu crede: „Nu putem exclude”

Deşi Inspecţia Judiciară a stabilit, după ce a făcut verificări, că procurorii din Secţia specială nu au dezvăluit informaţii confidenţiale din dosarul Laurei Codruţa Kovesi, CSM spune că totuşi nu trebuie exclusă existenţa acestei practici.  

„S-a constatat că nu au fost comunicate informaţii privind procedura în cursul urmăririi penale, nu au fost dezvăluite surse confidenţiale (...) şi nici informaţii privind procedurile judiciare a căror publicitate ar aduce atingere asigurării unui proces echitabil”, se arată în motivarea Secţiei pentru procurori a CSM după ce a citit raportul Inspecţiei Judiciare.

De exemplu, inspectorii judiciari au notat că însăşi Laura Codruţa Kovesi a dat detalii despre audierea sa şi despre faptul că a cerut ca alt procuror să se ocupe de dosar.

„Secţia pentru procurori constată, din cele reţinute de Inspecţia Judiciară, că nu pot fi excluse, de plano, scurgerile în spaţiul public a unor informaţii confidenţiale/documente din aceste dosare chiar din interiorul SIIJ, în condiţiile în care nu rezultă că au fost luate măsuri minimale pentru asigurarea confidenţialităţii documentelor”, notează procurorii CSM.

Procurorii din CSM au decis ca procurorul general Gabriela Scutea să monitorizeze dacă din Secţia Specială se scurg informaţii. După 6 luni de monitorizare, va fi transmisă către Secţia pentru procurori o notă de informare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici