Din toamnă, Şcoala nr. 45 se uneşte cu Liceul Caragiale, iar Şcoala nr. 79 cu Liceul Ion Creangă

Şcoala generală nr. 45 se va uni din toamnă cu Liceul Caragiale, iar Şcoala nr. 79 cu Liceul Ion Creangă, întrucât noile reglementări prevăd că două unităţi de învăţământ nu pot funcţiona la aceeaşi adresă, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

1842 afișări
Imaginea articolului Din toamnă, Şcoala nr. 45 se uneşte cu Liceul Caragiale, iar Şcoala nr. 79 cu Liceul Ion Creangă

Din toamnă, Şcoala nr. 45 se uneşte cu Liceul Caragiale, iar Şcoala nr. 79 cu Liceul Ion Creangă (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Cele două unităţi rezultate prin comasare se vor numi licee cu clasele 1-12, a precizat, miercuri, inspectorul general şcolar.

Tot prin noua lege a Educaţiei, unităţile de învăţământ fără personalitate juridică se reorganizează astfel încât să existe doar unităţi cu personalitate juridică.

"În prezent avem cam 70 de unităţi fără personalitate juridică care vor intra în structura altor şcoli. Astfel, din toamnă, reţeaua de învăţământ din Capitală va cuprinde aproximativ 390 de unităţi de învăţământ faţă de 450 în prezent", a explicat profesorul Alexandrescu.

Potrivit inspectorului general, aceste comasări, absorbţii sau reorganizări ţin cont de două aspecte importante, respectiv organizarea reţelei în funcţie de cifra de şcolarizare şi schimările în ceea ce priveşte efectivele de elevi prevăzute în Legea Educaţiei, pentru ca o unitate să aibă personalitate juridică.

Prin crearea noilor structuri nu vor fi afectate cadrele didactice, doar funcţiile de conducere vor fi reduse şi sigur numărul de suplinitori.

Potrivit dispoziţiilor tranzitorii la Legea Educaţiei, în sistemul naţional de învăţământ şcolile de stat dobândesc personalitate juridică, în condiţiile Legii nr.1/2011începând cu anul şcolar 2011/2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici