Director de colegiu depistat pozitiv la testul COVID-19, mort după 25 de zile de spitalizare

  • Renato Tronciu, directorul celui mai mare colegiu din judeţul Suceava, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, a încetat din viaţă la numai 54 de ani, după ce fusese depistat pozitiv la testul COVID.
  • Renato Tronciu, care avea şi boli asociate, a murit în Spitalul Judeţean Suceava, unde fusese internat pe 15 septembrie.
9810 afișări
Imaginea articolului Director de colegiu depistat pozitiv la testul COVID-19, mort după 25 de zile de spitalizare

Renato Tronciu, directorul celui mai mare colegiu din judeţul Suceava, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, a încetat din viaţă la numai 54 de ani, după ce fusese depistat pozitiv la testul COVID. Renato Tronciu, care avea şi boli asociate, a murit în Spitalul Judeţean Suceava, unde fusese internat pe 15 septembrie.

Pe 18 septembrie, Renato Tronciu, aflat pe patul de spital, acorda un ultim interviu în care declara că a hotărât să se testeze după ce a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, dar şi fiindcă începuse să se simtă rău. Renato Tronciu şi mare parte dintre colegii săi s-au testat în cadrul unui program derulat de Primăria Suceava, care i-a anunţat pe toţi angajaţii şcolilor din municipiu că testele le vor fi decontate.

Pe 18 septembrie, Renato Tronciu îşi exprima mulţumirea că s-a testat la timp: ”Când am ajuns la spital, am făcut patru radiografii, că ceva nu era în regulă şi am fost trimis către computerul tomograf. După ce am terminat, la o anumită perioadă, după ce a fost interpretat rezultatul, medicul mi-a spus că am ajuns la timp pentru a putea fi salvat. Floricelele alea de COVID, că există virusul, şi cine nu crede să se uite pe un CT, apăruseră deja pe plămânii mei. Poate evolua într-o săptămână, în câteva zile, sau poate chiar şi în câteva ore, pentru că virusul ăsta chiar este parşiv. Să ştiţi că după vreo două zile, când am reuşit să-mi mai revin, l-am sunat şi pe domnul primar (Ion Lungu, primarul Sucevei - n.r.) şi i-am mulţumit pentru faptul că prin iniţiativa domniei sale am reuşit să evit un dezastru la nivelul liceului. Vă daţi seama, şapte oameni infectaţi într-o săptămână de zile ce puteau să facă acolo… Inclusiv eu, pentru că dacă nu ştiam, mă întâlneam cu un coleg, poate se apropia, îi mai semnam ceva, vrând-nevrând această distanţare fizică încerci să o păstrezi, însă nu ştiu dacă o să reuşim întotdeauna. Iar separat, eu sunt într-adevăr profesorul care a mulţumit pentru faptul că şi eu am reuşit ca să scap datorită acestui moment prielnic. Şi acum mă uit la lista respectivă şi am toate şansele să fiu la cei vindecaţi”.

În urma testărilor, alţi şapte profesori de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” fuseseră depistaţi pozitiv la testul COVID la începutul noului an şcolar, printre care şi soţia lui Renato Tronciu.

Întrebat dacă le recomandă şi celorlaţi profesori să se testeze, Renato Tronciu declara: ”Obligatoriu trebuie. Mesajul meu către colegii mei directori este ca să discute cu profesorii, să le explice, lucru pe care l-am făcut şi eu. Şi au înţeles să-i întrebe dacă mai sunt nemulţumiţi de faptul că au făcut testul… A trecut glonţul din ruleta rusească pe lângă noi”.

La Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” sunt 1.600 de elevi, iar de la începutul anului şcolar, din cauza cazurilor de COVID înregistrate în rândul profesorilor, se învaţă după ”scenariul roşu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici