Director în cadrul ANAF, suspectat de DNA că a primit mită un milion de euro, a fost arestat

Tribunalul Prahova a decis, vineri, arestarea pentru 30 de zile a directorul Direcţiei Tehnologia Informaţiei, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Anda Ancuţa Macovei, procurorii DNA având suspiciuni că ea ar fi primit mită un milion de euro.

1003 afișări
Imaginea articolului Director în cadrul ANAF, suspectat de DNA că a primit mită un milion de euro, a fost arestat

Director în cadrul ANAF, suspectat de DNA că a primit mită un milion de euro, a fost arestat

Decizia este executorie, dar nu este definitivă. Macovei a făcut contestaţie, aceasta urmând să fie judecată la Curtea de Apel.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au reţinut-o, joi, pe Anda Ancuţa Macovei,.

Macovei a fost reţinută pentru fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care a fost director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

În ordonanţa procurorilor se arată că în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei a cerut, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

„Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ un milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare”, conform DNA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, menţionează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici