Directorii şcolilor, care sunt şi şefi de partide, aleg până în 25 februarie una dintre funcţii

Directorii unităţilor de învăţământ, care sunt şi preşedinţi sau vicepreşedinţi de partide, trebuie să opteze, până în 25 februarie, pentru una dintre cele două funcţii, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

52 afișări
Imaginea articolului Directorii şcolilor, care sunt şi şefi de partide, aleg până în 25 februarie una dintre funcţii

Directorii şcolilor, care sunt şi şefi de partide, aleg până în 25 februarie una dintre funcţii (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei a precizat că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului Educaţiei privind depolitizarea managementului şcolii, directorii generali şi cei adjuncţi, care au şi funcţii de conducere în partide, au 15 zile pentru a opta pentru una dintre cele două funcţii.

"După 25 februarie vom lua act de opţiunile directorilor generali şi a directorilor adjuncţi", a declarat Oana Badea.

Ea a precizat că Ministerul nu are nicio statistică privind numărul directorilor şcolari care ocupă şi funcţii de conducere în partid şi că prevederea face parte dintr-un ordin de măsuri tranzitorii pentru implementarea a noii legi a Educaţiei.

Documentul face referire şi la dimensionarea reţelei şcolare şi la introducerea, de la 1 septembrie, a consorţiilor şcolare. Secretarul de stat a precizat că în acest sens au fost consultaţi toţi inspectorii şcolari generali şi s-a ajuns la concluzia că introducerea consorţiilor şcolare va folosi foarte mult pentru păstrarea resursei umane de calitate în şcoli.

Badea a explicat că prin consorţiu nu va dispărea nicio şcoală şi că unităţile de învăţământ îşi vor păstra personalitatea juridică, dar va dispărea învăţământul simultan la clasele V - VIII.

Ordinul ministrului mai face referire şi la norma didactică, care a fost majorată de la 16 la 18 ore pe săptămână, dar şi la tipurile de evaluare de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care vor intra în vigoare din anul şcolar viitor. Oana Badea a explicat că, împreună cu conducerile caselor corpului didicatic, s-a stabilit ca toate cadrele didactice de la aceste clase să fie formate pentru evaluările prevăzute, iar această pregătire să fie asigurată prin Casa Corpului Didactic.

Potrivit secretarului de stat, ministrul Educaţiei va mai emite şi o serie de instrucţiuni, primele trei, care se referă la decontarea transportului cadrelor didactice, la procedura de titularizare şi la statutul cadrelor didactice care au solicitat rămânerea la catedră peste vârsta de pensionare, fiind publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici