Directorul ANPC: Gel de mâini periculos în comerţ, toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi

  • Un gel de mâini periculos este vândut în magazine, deşi conţine metanol.
  • Directorul general ANPC avertizează că gelul este toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.
4695 afișări
Imaginea articolului Directorul ANPC: Gel de mâini periculos în comerţ, toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi

Mediafax

Un gel de mâini periculos este vândut în magazine, deşi conţine metanol, toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi, atrage atenţia Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, anunţă Paul Anghel.

În plus, lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare.

”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, adaugă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici