Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Mai mulţi angajaţi ai Editurii Didactice şi Pedagogice îi cer ministrului Educaţiei Naţionale un control la instituţie pentru a verifica activitatea directorului general, acuzat că agresează subalternii şi foloseşte un limbaj inadecvat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1944 afișări
Imaginea articolului Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Angajaţi din cadrul Editurii Didactice şi Pedagogice au declarat pentru MEDIAFAX că, la numirea în funcţie, directorul general Maria Mihaela Nistor a promis majorări salariale şi investiţii, dar nu a rezolvat aproape nimic.

”După venirea sa anul trecut ca director general, doamna Maria Mihaela Nistor a promis că, odată cu schimbarea statutului Editurii Didactice şi Pedagogice din regie autonomă în societate pe acţiuni, vom fi editura Ministerului Educaţiei şi vom fi singura care va face toate manualele şcolare, fapt pentru care vor fi disponibile fonduri de la minister şi se vor rezolva multe – salarii majorate, computere noi şi performante, mobilier adecvat. Dar nu s-a rezolvat aproape nimic. În afara situaţiei grele din punct de vedere financiar, s-a adăugat şi problema dezorganizării în cadrul activităţilor noastre. Au plecat colegi din diferite motive, cei mai mulţi din cauza nemulţumirilor legate de salariu, dar şi de felul cum noul director îi tratează pe angajaţi”, au spus sursele citate

Potrivit acestora, după câteva luni, directorul general a trecut la ameninţări şi la împărţirea de sarcini care trebuiau finalizate de la o zi la alta şi care nu puteau fi îndeplinite decât cu multe ore peste program, ”care nu au fost recompensate decât în mică măsură”.

”Sunt locuri de muncă în organigramă complet descoperite, o dezordine care pe noi ne-a obosit şi ne îngreunează munca. În plus, au fost angajări netransparente de noi persoane despre care nu ştim nimic, ce pregătire au, cum au venit, pe ce salarii. Directorul general a folosit un ton jignitor şi a transmis angajaţilor nemulţumiţi că dacă nu ne convine situaţia să demisionăm. Concluzia este că cine nu vrea să muncească pur şi simplu ca un sclav, peste program şi pe un salariu mizerabil, este liber să-şi dea demisia, că vor fi angajaţi alţii. În plus, au fost cazuri în care directorul general a scuipat şi agresat angajaţii, iar toate aceste lucruri ne îndreptăţesc să cerem ministrului Educaţiei Naţionale declanşarea unui control la editură pentru evaluarea corectă a situaţiei şi verificarea activităţii directorului general pe toate planurile. Aşteptăm şi demiterea directorului general”, au mai spus sursele din cadrul editurii.

Angajaţii Editurii Didactice şi Pedagogice îi mai reproşează directorul general că şi-a majorat salariul la 14.700 lei şi a angajat un şofer cu un salariu mai mare decât al unui redactor.

Într-o înregistrare video transmisă MEDIAFAX se aude cum Maria Mihaela Nistor le spune mai multor angajaţi: ”Sunt extrem de dezamăgită, îmi este pur şi simplu silă de această instituţie în care lucrez şi unde, din păcate, o să mai lucrez o vreme după care o să îmi iau tălpăşiţa de urgenţă. Mi-e pur şi simplu silă de mare parte dintre dumneavoastră şi îmi pare rău că am acceptat această funcţie. (...) De acum mi se rupe de orice”.

Irinel Anca Grozea, fost consilier juridic al Editurii Didactice şi Pedagogice care, la sfârşitul anului trecut a părăsit instituţia, relata într-o adresă înaintată Comisiei de Disciplină a editurii că în data de 4 octombrie 2017 a fost scuipată de directorul general pe motiv că nu ar fi avizat un contract.

”Nu am înţeles să mă adresez organelor abilitate deoarece aceasta ar fi prejudiciat prestigiul editurii. Singura sesizare pe care aş fi putut să o înregistrez ar fi fost către Consiliul de Administraţie al Editurii Didactice şi Pedagogice dar demersul ar fi fost lipsit de sens având în vedere faptul că un membru al CA este preşedintele comisiei care mă cercetează după ce am fost agresată fizic şi scuipată”, a arătat Grozea.

Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice mai este acuzată că a aruncat cu dosare în capul unei alte angajate căreia i-a cerut să execute ceva ce nu făcea parte din atribuţiile sale de serviciu.

Contactată de Mediafax,....

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici