Directorul financiar al firmei care administează hotelul Marriott, cercetat sub control judiciar

Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, este cercetată sub control judiciar de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

850 afișări
Imaginea articolului Directorul financiar al firmei care administează hotelul Marriott, cercetat sub control judiciar

Directorul financiar al firmei care administează hotelul Marriott, cercetat sub control judiciar

Poliţiştii au făcut joi dimineaţă percheziţii la hotelul Marriott din Capitală într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 7.500.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei vizaţi de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, şi directorul financiar al societăţii, Kathrin Brettschneider.
Directorul financiar al companiei, Kathrin Brettschneider, este cercetat sub control judiciare. În ceea ce îl priveşte pe Gregor Aufhauser, surse judiciare au precizat că nu se află în România, înştiinţându-i pe procurori că se va prezenta la audieri la o dată ulterioară.

"În cadrul dosarului penal sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar", anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Mai exact, "din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)", explică procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici