Directorul liceului din Gorj unde elevii nu au susţinut luni proba C a bacalaureatului a demisionat

Directorul Grupului Şcolar Bustuchin din judeţul Gorj unde elevii nu au susţinut, luni, proba C a examenului de bacalaureat a demisionat, marţi, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX adjunctul şefului Inspectoratul Şcolar Judeţean, Ion Işfan.

325 afișări
Imaginea articolului Directorul liceului din Gorj unde elevii nu au susţinut luni proba C a bacalaureatului a demisionat

Directorul liceului din Gorj unde elevii nu au susţinut luni proba C a bacalaureatului a demisionat (Imagine: Shutterstock)

Conform acestuia, directorul Ion Pană a decis să demisioneze după ce elevii de la Grupul Şcolar Bustuchin nu au susţinut luni examenul de bacalaureat.

"Dumnealui a interpretat metodologia într-un stil propriu. A dat dovadă de lipsă de profesionalism şi a înţeles să se retragă singur de pe funcţie pentru că, pentru noi, organizarea este foarte importantă. Cine greşeşte, plăteşte", a menţionat inspectorul şcolar general adjunct.

Işfan a mai spus că fostul director a avut motive personale să interpreteze metodologia Ministerului Educaţiei în privinţa modului de organizare a bacalaureatului.

"Ştiu că a fost foarte ocupat luni şi cu fiica sa, care susţinea examenele la evaluarea naţională. Dumnealui era bine apreciat acolo în comunitate, se înţelegea şi cu primarul foarte bine, dar, din păcate, a greşit în acest caz", a adăugat Ion Işfan.

Ion Pană era director al Grupului Şcolar Bustuchin din toamna anului trecut, la conducerea unităţii de învăţământ rămânând acum directorul adjunct Ileana Popescu.

Liceul a devenit cunoscut în ultimii ani prin notele foarte mici obţinute de absolvenţii clasei a XII-a la examenele de bacalaureat, în 2011 promovabilitatea la Bustuchin fiind zero.

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că absolvenţii clasei a XII-a de Grupul Şcolar din Bustuchini nu au putut susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională pentru că directorul nu a programat proba în data de 25 iunie pentru audiţie şi scris, aşa cum precizează în mod clar metodologia de bacalaureat.

"Inspectoratul şcolar judeţean a deschis o anchetă, urmând să decidă sancţiunile administrative necesare. Directorul Ioan Pană ocupă funcţia prin delegaţie, şi nu prin concurs", preciza Ministerul Educaţiei.

Potricit sursei citate, aceşti elevi vor putea susţine proba C miercuri, 27 iunie, cu subiecte de rezervă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici