Directorul Penitenciarului Giurgiu, suspectat de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul"

Directorul Penitenciarului Giurgiu, unul dintre adjuncţii acestuia şi 32 de angajaţi vor fi audiaţi, marţi seară, la Secţia 25 Poliţie Capitală, fiind suspectaţi de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul" alături de mai mulţi deţinuţi, potrivit unor surse din Poliţie.

4898 afișări
Imaginea articolului Directorul Penitenciarului Giurgiu, suspectat de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul"

Directorul Penitenciarului Giurgiu, suspectat de implicare în înşelăciuni prin metoda "Accidentul" (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, vor fi audiaţi la sediul Secţiei 25 Poliţie Florinel Cristi Stănică, directorul Penitenciarului Giurgiu, unul dintre adjuncţii săi, responsabil cu paza, şi 32 de angajaţi, bănuiţi că ar avea legătură cu mai mulţi deţinuţi care comiteau înşelăciuni prin telefon.

În plus, 20 de deţinuţi vor fi transferaţi din închisoare în aresturile Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii au descins, marţi, la trei adrese din Bucureşti şi la Penitenciarul Giurgiu, unde aproximativ 500 de poliţişti au percheziţionat aproape toate celulele.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri 58 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, în dosarul în care se fac cercetări pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin "metoda "accidentul". Suspecţii urmează să fie audiaţi de anchetatori la sediul Secţiilor 25 şi 22, arată Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi deţinuţi care ar fi în grupul liderului interlop Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu.

Anchetatorii cercetează 12 fapte care ar fi fost comise începând din 2014, prejudiciul fiind stabilit la aproximativ 100.000 de euro.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2014 - 2015, au comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, aceştia asumându-şi în mod nejustificat calitatea de fiu sau avocat al fiului persoanelor vătămate, care ar fi fost implicat într-un accident rutier cu victime, pretinzându-le acestora diferite sume de bani", a precizat Poliţia Capitalei.

La percheziţii participă peste 500 de poliţişti bucureşteni, acţiunea având loc sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi al inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu.

Sandu Geamănu a fost condamnat, în februarie 2014, la 27 de ani de închisoare, pentru omor, în dosarul în care era acuzat că în 2011, împreună cu trei apropiaţi, a ucis un bătrân în locuinţa acestuia şi a furat bunuri de jumătate de milion de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici