Directorul Penitenciarului Târgşor, amendat cu 5.000 de lei pentru neglijenţă în păstrarea armei

Directorul Penitenciarului de femei Târgşor, Florin Stanciu, căruia i-au fost furate din maşină o borsetă cu 7.000 de euro şi un pistol Glock, a fost amendat de poliţişti cu 5.000 de lei pentru neglijenţă în păstrarea armei şi i-a fost anulat dreptul de port şi folosire a armelor letale.

654 afișări
Imaginea articolului Directorul Penitenciarului Târgşor, amendat cu 5.000 de lei pentru neglijenţă în păstrarea armei

Directorul Penitenciarului Târgşor, amendat cu 5.000 de lei pentru neglijenţă în păstrarea armei (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, şeful Penitenciarului de Femei Târgşor, comisarul-şef Florin Stanciu, a fost amendat, vineri, cu suma de 5.000 de lei pentru contravenţia de "sustragere a armei din motive imputabile proprietarului".

De asemenea, lui Stanciu i-a fost anulat dreptul de port şi folosire a armelor letale, după ce a dovedit neglijenţa în păstrarea pistolului Glock, calibru 9 milimetri, cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe cu glonţ fiecare, a mai spus sursa citată.

Maşina şefului Penitenciarului de Femei Târgşor a fost spartă, joi, pe o stradă din Târgovişte, iar reprezentanţii Poliţiei afirmau că din autoturism au fost furate o borsetă cu 7.000 de euro şi un pistol Glock de calibru 9 milimetri cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe, precum şi actele de identitate ale bărbatului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, furtul a avut loc în faţa unui imobil de pe strada Tighina din municipiul Târgovişte, unde comisarul şef Florin Stanciu, în vârstă de 45 de ani, originar din comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, a intrat pentru scurt timp.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri a reieşit că bărbatul îşi parcase autoturismul pe care l-a încuiat, iar apoi a intrat în clădirea de pe strada Tighina pentru aproximativ 20 de minute.

Ulterior, şeful Penitenciarului de Femei Târgşor a revenit la autoturism pentru a-şi continua deplasarea, moment în care a constatat că geamul din dreapta spate al maşinii Volkswagen Golf era spart, iar din interior lipseau o borsetă în care erau 7.000 de euro şi un pistol Glock, de calibru 9 milimetri, cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe, precum şi actele de identitate ale bărbatului, spuneau reprezentanţii Poliţiei.

În urma furtului, Florin Stanciu a fost audiat la Poliţie, în noaptea de joi spre vineri, relatând împrejurările în care i-a fost spartă maşina.

El le-a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Poliţiei, că i-au fost furate o borsetă cu bani, dar că nu ştie despre ce sumă este vorba, precum şi un pistol Glock care îi aparţinea şi pe care îl deţinea legal.

Stanciu se află la conducerea Penitenciarului de femei Târgşor din iunie 2012.

Florin Stanciu a condus, până în martie 2011, Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, fiind demis din funcţie în urma scandalului generat de evadarea unui deţinut periculos.

Decizia a fost luată în urma unui control al reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care au descoperit "numeroase nereguli" de natură managerială, care au contribuit la evadarea deţinutului Eugen Nicolae Galeş din sediul Judecătoriei Moreni, judeţul Dâmboviţa".

Inspectorii ANP au descoperit, între altele, că Florin Stanciu, comisar de penitenciare, "nu s-a implicat în cunoaşterea problematicii sectorului operativ prin controale responsabile şi repetate, pentru a-şi forma propriile convingeri şi concluzii în vederea remedierii deficienţelor, dovedind o atitudine pasivă".

"Acestă abordare a condus la lipsa unei discipline în derularea activităţilor zilnice", afirmau reprezentanţii ANP.

Un deţinut extrem de periculos, Nicolae Eugen Galeş, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, în 9 martie 2011, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Bărbatul a fost prins după aproximativ o lună

Deţinutul, din judeţul Buzău, este condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010.

De asemenea, bărbatul este cercetat de Parchetul Tribunalului Buzău pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna buzoiană Năieni.

În aprilie 2010, bărbatul a fost prins de poliţişti după şapte ani de căutări, într-o grotă de pe dealurile din localitatea Năieni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici