Directorul Seminarului Teologic Ortodox Dorohoi a murit de COVID-19, după ce s-a tratat de răceală

  • Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha, a murit, joi, infectat cu SARS-COV-2.
  • El suferea de bronşită cronică şi iniţial s-a tratat acasă, crezând că este vorba de boala lui, nu de COVID-10.
3692 afișări
Imaginea articolului Directorul Seminarului Teologic Ortodox Dorohoi a murit de COVID-19, după ce s-a tratat de răceală

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preotul în vârstă de 52 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde fusese transferat încă de miercuri, după ce starea sa s-a complicat.

„Părintele în vârstă de 52 de ani a decedat azi dimineaţă (joi – n.r.) la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, pe secţia de Terapie Intensivă, după ce a stat zile zile pe Terapie Intensivă la Botoşani. În ultimele două zile fusese intubat. A primit medicaţie conform protocolului inclusiv Remdesivir şi plasmă. Starea sa a devenit mai gravă şi s-a decis transferul lui la un centru universitar. A fost transferat ieri (miercuri -n.r.) cu elicopterul de la Botoşani la Iaşi şi a decedat de dimineaţă”, a spus directorul DSP Botoşani.

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha, suferea de bronşită cronică şi obezitate.

El a fost testat în urmă cu 5 zile, după ce, anterior, se tratase acasă, fiind convins că simptomele pe care le avea erau de la bronşita cronică de care suferea.

„Înainte dezvoltase simptome, era în concediu şi s-a tratat de viroză două – trei zile. Erau simptome uşoare. Când a simţit că se complică s-a adresat Spitalului Judeţean Botoşani, a fost internat”, a mai spus Adăscăliţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici