Directorul şi magazionerul Căminului pentru vârstnici Craiova, unde este un focar de COVID, amendaţi cu sume modice

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde este un focar de COVID, a fost amendat cu 2.000 de lei de reprezentanţii DSP Dolj în urma unui control.

2175 afișări
Imaginea articolului Directorul şi magazionerul Căminului pentru vârstnici Craiova, unde este un focar de COVID, amendaţi cu sume modice

Directorul şi magazionerul Căminului pentru vârstnici Craiova, unde este un focar de COVID, amendaţi cu sume modice

DSP Dolj anunţă că la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova au fost descoperite o serie de neconformităţi.

Astfel, circuitele funcţionale curate se intersectează cu circuitele expuse cu risc la contaminare în zona spaţiilor de cazare ale beneficiarilor.

De asemenea, nu s-au respectat condiţiile de stocare şi păstrare conform termenelor de valabilitate a unor produse din carne la nivelul frigiderelor, fiind depistate diverse tipuri de produse din carne congelate şi păstrate după expirarea termenului de valabilitate.

„S-a constatat inexistenţa circuitelor funcţionale separate şi a programului de lucru defalcate pentru preluarea, decontaminarea, spălarea, călcarea şi depozitarea lenjeriilor de pat şi de corp provenite atât de la beneficiarii non-COVID cât şi de la beneficiarii COVID pozitivi la nivelul spălătoriei unităţii”, mai arată DSP.

Totodată, echipamentele individuale de protecţie ale personalului - bluze, halate, sunt spălate incorect la nivelul celor două imobile unde personalul îşi desfăşoară activitatatea şi nu în mod corect la nivelul spălătoriei unităţii.

„La nivelul depozitului de biocide au fost identificate conserve de alimente depozitate incorect, iar valorile termice ale termometrizării zilnice noncontact ale beneficiarilor nu sunt consemnate şi în fişele de monitorizare servicii individuale”, mai spun reprezentanţii DSP Dolj.

Aceştia susţin că decesul unui rezident COVID - pozitiv internat, în vârstă de 87 de ani, comunicat în data de 12 august, nu a fost declarat autorităţilor medicale competente.

În urma neconformităţilor semnalate, directorul centrului din Craiova şi magazionerul au fost amendaţi cu câte 2000 de lei, iar un medic şi două infirmiere au fost sancţionate cu avertisment.

Controlul DSP a avut loc în perioada 13 -14 august. La Căminul pentru vârstnici Craiova au fost înregistrate peste 100 de cazuri de infectare cu COVID. Aici a fost deschis şi un dosar penal.

Comparativ, suma cu care este amendată o persoană pentru nepurtarea măştii este de 2500 de lei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici