Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii născuţi prematur au fost ţinuţi în incubator

Directorul Spitalului Câmpulung Muscel susţine că gemenii născuţi prematur şi transferaţi în Capitală au fost ţinuţi în incubator, iar starea lor a fost monitorizată zilnic, el recunoscând însă că medicii au încercat transferul copiilor într-o unitate cu dotări speciale abia după nouă zile.

128 afișări
Imaginea articolului Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii născuţi prematur au fost ţinuţi în incubator

Directorul Spitalului Câmpulung Muscel: Gemenii născuţi prematur au fost ţinuţi în incubator (Imagine: Captură video)

Directorul Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, Sorin Moşteanu, a susţinut că gemenii născuţi în urmă cu zece zile la maternitatea acestui spital, care aveau o greutate de 700 şi 900 de grame, au beneficiat de îngrijirea necesară şi au fost puşi în incubator imediat după naştere, foile de observaţie arătând că aceştia au fost monitorizaţi zilnic şi au primit tratament.

Mai mult, Sorin Moşteanu susţine că părinţii copiilor i-au mulţumit şefului Secţiei de Neonatologie pentru modul în care au fost îngrijiţi copiii.

Întrebat ce i-a îngrijorat atunci pe părinţi, Moşteanu a spus că problemele au fost legate de transferul copiilor într-o unitate de nivel superior, cu dotări speciale pentru copiii născuţi prematur.

El a susţinut că şeful Secţiei de Neonatologie a încercat, joi transferul copiilor într-o unitate din Capitală, însă acesta a întâmpinat refuzuri din partea mai multor spitale.

Întrebat de ce s-a încercat transferul bebeluşilor abia în cea de-a noua zi de la naştere, deşi protocoalele medicale prevăd că prematurii trebuie să beneficieze de îngrijire într-o unitate cu dotări speciale, directorul Spitalului Câmpulung Muscel nu a putut oferi un răspuns, spunând că se va stabili acest lucru în urma unor anchete.

Moşteanu a susţinut, totodată, că el a fost informat despre acest caz abia joi, când s-a încercat transferul gemenilor.

Doi gemeni născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea din Câmpulung Muscel au fost transferaţi la Maternitatea Polizu din Bucureşti, după ce tatăl copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat că micuţii, născuţi în urmă cu zece zile, nu au beneficiat de îngrijire corespunzătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici