Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi celelalte trei persoane reţinute, sub control judiciar

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi celelalte trei persoane din conducerea instituţiei reţinute de DNA pentru abuz în serviciu au fost puşi sub control judiciar, întrucât Tribunalul Mureş a respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestora.

756 afișări
Imaginea articolului Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi celelalte trei persoane reţinute, sub control judiciar

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi celelalte trei persoane reţinute, sub control judiciar

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, Sonia Deaconescu, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că Tribunalul Mureş a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DNA faţă de cele patru persoane de la Sucursala Târgu Mureş a Romgaz reţinute pentru 24 de ore şi a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

"S-au stabilit pentru fiecare obligaţiile prevăzute de lege, inclusiv cea referitoare la interzicerea exercitării funcţiilor pe care le deţineau şi în care se presupune că ar fi comis faptele pentru care sunt cercetaţi", a spus Deaconescu.

TITLURILE ZILEI

Potrivit acesteia, decizia Tribunalului Mureş poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a directorului Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, a directorului tehnic al sucursalei, Ioan Ştefan, a şefului Secţiei de Producţie din SNGN Romgaz-Sucursala Târgu Mureş, Emil Valentin Mincan, şi a şefului Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Ioan Tiberiu Olaru.

Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susţineau că, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon, alături de Emil Valentin Mincan, Ioan Ştefan şi Ioan Tiberiu Olaru, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde - ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe în oraş - să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale.

"Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică", arătau procurorii DNA.

Prin înregistrarea cheltuielilor nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs societăţii un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea aocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

Joi, cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informaţii şi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici