Dispariţie misterioasă: şeful cele mai mari companii germane de armament, un deţinător de secrete, a fost găsit beat după 4 zile

  • Thorsten Kuntz, 51 de ani, este directorul general la Rheinmetall, cel mai mare grup german de producţie de arme.
  • Tancurile construite de companie sunt livrate în războiul din Ucraina.
  • Pentru serviciile secrete germane, omul este un „deţinător de secrete”, iar dispariţia lui este considerată un mister, fiind vorba ori despre răpire sau despre o chestiune privată.
63216 afișări
Imaginea articolului Dispariţie misterioasă: şeful cele mai mari companii germane de armament, un deţinător de secrete, a fost găsit beat după 4 zile

Răpire sau chestiune privată? Misterul dispariţiei lui Thorsten Kuntz, 51 de ani, CEO al Rheinmetall

Un bărbat din Germania dispare fără urmă şi reapare după 4 zile, complet beat, într-o stare de confuzie. Pare un caz obişnuit de alcoolism, cu excepţia faptului că nu este vorba despre o persoană obişnuită. Protagonistul este Thorsten Kuntz, 51 de ani, CEO al Rheinmetall, cel mai mare producători german de arme.

Este aceeaşi companie care în ultimele săptămâni a oferit guvernului german un număr de 88 de tancuri Leopard 1 şi 100 de vehicule blindate Marder, pentru a le livra armatei ucrainene.

Bild Zeitung a dezvăluit cazul, care a început pe 13 mai, când poliţia din Kassel a anunţat că se află în căutarea unui bărbat de 50 de ani care nu s-a prezentat la serviciu şi nu mai răspundea la mobil.

A avut nevoie de îngrijiri medicale

Anunţul era însoţit de o fotografie, făcută de pe o cameră video, care îl înfăţişa pe Thorsten K. ridicând numerar de la un bancomat. Kuntz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital. Iar motivele dispariţiei sale temporare rămân necunoscute.

Dar rolul lui Kutz, care conduce gigantul german de armament din ianuarie 2022, alimentează cele mai variate ipoteze: a fost răpit pentru a da un avertisment sau a fost o afacere pur privată?

Nici Parchetul Federal care investighează incidentul, nici BKA, Biroul Federal de Poliţie Criminală, nici Rheinmetall nu au vrut să facă declaraţii.

Kuntz este clasificat drept „deţinător de secrete” de informaţiile federale, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici