Dispozitiv exploziv ascuns într-un USB. Un jurnalist din Ecuador a fost rănit

Un dispozitiv exploziv, ascuns într-un USB, a rănit un jurnalist din Ecuador. Acesta a primit dispozitivul prin intermediul unei scrisori şi explozia s-a produs în momentul în care a conectat USB-ul la computerul din redacţie, potrivit BBC.

322 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv exploziv ascuns într-un USB. Un jurnalist din Ecuador a fost rănit

Sursa foto: Twitter/Policia Ecuador

Prezentatorul Lenin Artieda a fost rănit când se afla în mijlocul redacţiei. El a spus că dispozitivul arăta ca o unitate USB pe care a conectat-o la computerul său şi a explodat.

Mai mulţi jurnalişti din Ecuador au fost ţinta unor dispozitive explozive trimise prin poştă. Departamentul procurorului general ecuadorian a confirmat că a deschis o anchetă privind terorismul.

Cel puţin cinci organizaţii diferite din Ecuador au primit astfel de dispozitive care conţineau explozibili de tip militar.

Ecuadorul se confruntă cu o creştere a violenţei, ca urmare a competiţiei dintre bandele de traficanţi de droguri. De asemenea, ţara este o importantă rută pentru traficanţii din Peru şi Columbia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici