Distrigaz, despre explozia din sectorul 3: Branşamentul de gaze era fisurat

Oficialii Distrigaz Sud Reţele informează, referitor la explozia produsă sâmbătă dimineaţă în sectorul 3, că în urma verificărilor tehnice preliminare s-a constatat că un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branşamentul de gaze naturale.

502 afișări
Imaginea articolului Distrigaz, despre explozia din sectorul 3: Branşamentul de gaze era fisurat

Distrigaz, despre explozia din sectorul 3: Branşamentul de gaze era fisurat (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Echipa de intervenţie (a companiei - n.r.) a identificat un defect pe branşamentul de la adresa respectivă (str. Mămulari n.r. 1) şi a efectuat lucrările de remediere necesare. (...) În urma verificărilor tehnice preliminare ale companiei, un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branşamentul de gaze naturale, urmând ca ulterior să se stabilescă cauzele incidentului", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX sâmbătă seară.

Distrigaz Sud Reţele precizează şi că, pe durata lucrărilor de remediere, a fost sistată temporar, până la ora 18.00, alimentarea cu gaze pentru aproximativ 170 de clienţi.

Compania mai informează, citând surse medicale, că starea de sănătate a paznicului rănit în urma exploziei este stabilă, acesta fiind în afara oricărui pericol

Poliţia Capitalei a informat anterior că, în acest caz, cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

Potrivit Poliţiei Capitalei, din primele verificări efectuate la faţa locului, a reieşit că explozia produsă la o conductă din apropierea muzeului a fost cauzată de acumulări de gaze în subteran, fiind urmată de un incendiu care, datorită intervenţiei prompte, nu s-a extins la imobilele din apropiere.

Verificări face şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, cazul paznicului rănit fiind încadrat ca accident de muncă, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful ITM Bucureşti, Constantin Bujor.

Explozia urmată de un incendiu s-a produs în apropierea Muzeului de Istorie a Evreilor, pe strada Mămulari din sectorul 3.

Paznicul rănit, angajat al muzeului, a fost transportat la Spitalul de Arşi din Capitală cu o ambulanţă SMURD.

"La momentul preluării de către SMURD, bărbatul era conştient şi în stare stabilă. El a suferit arsuri de gradul I şi II la faţă şi la antebraţe", a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

La locul exploziei s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, dar şi echipe de la Distrigaz, care au izolat zona şi au întrerupt temporar alimentarea cu gaze, pentru evitarea unei noi explozii, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici