Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN doar dacă primeşte 5,8 milioane lei

Distrigaz Sud Reţele a anunţat că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA şi că a notificat în acest sens ELCEN în cursul zilei de joi, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi.

600 afișări
Imaginea articolului Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN doar dacă primeşte 5,8 milioane lei

Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN doar dacă primeşte 5,8 milioane lei (Imagine Catalina Filip / Mediafax Foto)

"Distrigaz Sud Reţele acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, notificând în acest sens ELCEN în cursul zilei de astăzi, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi. Acestă plată, coroborată cu angajamentul ferm de a achita şi a doua tranşă pâna la sfârşitul acestei luni, sunt condiţii preliminare şi obligatorii pentru ridicarea popririi", se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Reţele, remis joi MEDIAFAX.

Distrigaz Sud transmite că măsura de limitare a alimentării cu gaze naturale care vizează locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luată şi menţinută fără a afecta alimentarea cu apă caldă a locuitorilor din Bucureşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi agentului termic.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat, marţi, că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie, şi că existul riscul ca, din 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie oprită.

"Distrigaz Sud Reţele SRL a instituit astăzi poprire pe toate conturile bancare ale societăţii Electrocentrale Bucureşti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispoziţia executorului judecătoresc, mandatat de către Directorul General Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie. În plus, poprirea a fost extinsă şi asupra terţilor popriţi, clienţi ai ELCEN, printre care şi RADET Bucureşti", a transmis instituţia prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

ELCEN anunţă că poprirea a fost instituită de către Distrigaz Sud Reţele pentru 11, 67 milioane lei, ce reprezintă dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuţie a gazelor naturale.

"Debitul principal asupra căruia au fost calculate aceste penalităţi de întârziere s-a achitat cu depăşirea datelor scadente, motivat de neachitarea de către RADET Bucureşti a obligaţiilor de plată înregistrate faţă de Electrocentrale Bucureşti, ce depăşesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei. Totodată, precizăm faptul că în acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti are disponibilă o sumă de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentând subvenţia aferentă lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, în baza facturii emisă de către ELCEN", se mai arată în documentul citat.

ELCEN mai susţine că plata subvenţiei trebuie să fie făcută de către Primăria Capitalei în termen de 15 zile de la primirea decontului, iar scadenţa acestei obligaţii de plată este depăşită în mod nejustificat.

"Din cauza acestui blocaj, ELCEN se află în imposibilitatea de a plăti gazele naturale necesare şi serviciile aferente, de transport şi distribuţie, şi, pe cale de consecinţă, există riscul major ca, începând din data de 10.09.2016, producţia de energie electrică şi termică să fie sistată", se mai arată în comunicatul de presă ELCEN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici