Divorţ de 676 de milioane de dolari. Magnatul Harry Macklowe şi-a vândut tablourile şi a împărţit averea cu fosta soţie

Tablouri şi sculpturi ale unor artişti celebri, printre care Andy Warhol şi Jackson Pollock, au fost vândute la o licitaţie din New York, în cadrul unei licitaţii care a strâns peste 676 de milioane de dolari, scrie BBC.

697 afișări
Imaginea articolului Divorţ de 676 de milioane de dolari. Magnatul Harry Macklowe şi-a vândut tablourile şi a împărţit averea cu fosta soţie

Divorţ de 676 de milioane de dolari. Magnatul Harry Macklowe şi-a vândut tablourile şi a împărţit averea cu fosta soţie

Cele 35 de piese au aparţinut magnatului imobiliar Harry Macklowe şi fostei sale soţii Linda. Cei doi au decis să vândă colecţia şi să împartă veniturile în timpul procesului de divorţ din 2018.

Alte 35 de opere de artă urmează să fie scoase la licitaţie anul viitor.

Printre obiectele scoase la vânzare se numără "No 7", un tablou de Mark Rothko care s-a vândut cu 82,5 milioane de dolari - al doilea cel mai mare preţ pentru o lucrare a artistului.

Nu este clar cine a fost cumpărătorul, dar, potrivit agenţiei de ştiri Reuters, a existat o concurenţă acerbă între persoanele care reprezentau clienţi asiatici.

"Number 17, 1951", o lucrare a lui Jackson Pollock, a ajuns la 61,2 milioane de dolari.

Serigrafia "Nine Marilyn's" a lui Andy Warhol, realizată la scurt timp după moartea actriţei Marilyn Monroe, a ajuns la 48,5 milioane de dolari.

Colecţia a fost estimată la 400 de milioane de dolari şi a fost prezentată în mai multe locaţii, printre care Taipei, Hong Kong, Paris şi Londra, înainte de a se întoarce la New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
licitaţie,
divorţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici