DNA a cerut închisoare cu executare pentru Valeriu Zgonea. Când ar putea fi dată o sentinţă în dosarul de trafic de influenţă

Tribunalul Bucureşti ar putea da o sentinţă în dosarul de trafic de influenţă al lui Valeriu Zgonea în data de 27 ianuarie, la ultimul termen de judecată procurorul anticorupţie cerând închisoare cu executare pentru fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

924 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut închisoare cu executare pentru Valeriu Zgonea. Când ar putea fi dată o sentinţă în dosarul de trafic de influenţă

DNA a cerut închisoare cu executare în dosarul lui Zgonea

Luni, la Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) au avut loc dezbaterile finale în dosar în care Zgonea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

La acest ultim termen pe fond, Valeriu Zgonea a pledat nevinovat şi a solicitat achitarea. În schimb, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prezent în sala de judecată, a cerut pedepse cu executare, orientate spre minimum prevăzut de lege.

O decizie în acest caz ar putea fi dată în 27 ianuarie. Măsura nu va fi definitivă, căci va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În ianuarie 2018, dosarul lui Valeriu Zgonea a ajuns pe masa judecătorilor.

„În perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”, notau procurorii DNA.

Ulterior, arată sursa citată, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

„La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, se arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei.

În acelaşi dosar, Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici