DNA: Apostu a primit 94.000 de euro pentru contracte de salubrizare şi de asigurare a parcului auto

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a primit, în 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

837 afișări
Imaginea articolului DNA: Apostu a primit 94.000 de euro pentru contracte de salubrizare şi de asigurare a parcului auto

DNA: Apostu a primit 94.000 de euro pentru contracte de salubrizare şi de asigurare a parcului auto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sorin Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, care îl acuză de luare de mită în formă continuată. El va fi prezentat, joi, la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar. Procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane în această cauză.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj şi, respectiv, de salubrizare a oraşului, primarul Sorin Apostu a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro.

"Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar", notează procurorii DNA în documentul citat.

Reţinerea lui Sorin Apostu a fost anunţată şi de avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, la ieşirea din sediul DNA Cluj.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia au fost puşi sub învinuire pentru dare de mită în dosarul în care a fost reţinut primarul Sorin Apostu, firmele acestora având contracte cu Primăria Cluj-Napoca.

De altfel, omul de afaceri Călin Stoia, reprezentant al Total Trading Company, acţionar al societăţii de salubritate Brantner-Vereş, care are contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru salubrizarea unui sector din oraş, a fost reţinut pentru dare de mită în acest dosar.

Călin Stoia, reţinut în dosarul primarului Sorin Apostu. Cine sunt şi ce averi au oamenii de afaceri audiaţi la DNA

În cursul zilei de miercuri au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa primarului Sorin Apostu, la sediul Primăriei, dar şi la cabinetul de avocatură al soţiei acestuia.

Înainte de informarea transmisă de DNA, surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că primarul Sorin Apostu este suspectat că ar fi primit 100.000 de euro, prin cabinetul de avocatură al soţiei sale, de la o firmă de salubrizare şi de la firma de asigurări a Aspaziei Droniuc, cea de la care ar fi primit mită şi vicepreşedintele CJ Radu Bica, care ar fi urmat să încheie un contract de asigurări pentru mijloacele de transport în comun din municipiul Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici