DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Valerian Vreme, pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA cer preşedintelui Klaus Iohannis avizarea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Valerian Vreme, pentru abuz în serviciu, după ce acesta ar fi încălcat legea privind achiziţiile publice.

483 afișări
Imaginea articolului DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Valerian Vreme, pentru abuz în serviciu

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Valerian Vreme, pentru abuz în serviciu

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul şef al instituţiei a transmis procurorului general referatul cauzei, în vederea sesizării Preşedintelui României, astfel încât procurorii să poată începe urmărirea penală pe numele fostului ministru. Anchetatorii fac cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

"În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli", conform DNA.

Sursa citată arată că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12 august 2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Astfel, spun procurorii, statul a fost prejudiciat cu peste 11 milioane de lei.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", arată DNA.

Cererea trimisă de DNA este însoţită şi de patru volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici