DNA: Gabriela Ionescu a luat mită peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme

Directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş Gabriela Ionescu ar fi luat bani şi bunuri în valoare totală de peste 88.000 de lei de la o persoană pentru a asigura protecţie constantă firmelor acesteia.

2137 afișări
Imaginea articolului DNA: Gabriela Ionescu a luat mită peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme

DNA: Gabriela Ionescu a luat mită peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme (Imagine: Shutterstock)

Gabriela Ionescu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, şi Călin Ioan Dinu au fost reţinuţi, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara, care îi acuză de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale) şi trafic de influenţă în formă continuată (patru acte materiale), respectiv de complicitate la aceste infracţiuni.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în cursul anului 2011, Gabriela Ionescu a pretins şi primit, atât direct cât şi prin intermediul lui Călin Ioan Dinu, în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 88.273 lei.

"În schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denunţător că se va îngriji personal ca societăţile comerciale ale denunţătorului să beneficieze de o protecţie constantă, în sensul că, în virtutea atribuţiilor funcţiei de conducere, va face în aşa fel încât DGFP Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător", se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Tribunalul Timiş va judeca propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a Gabrielei Ionescu şi a lui Călin Ioan Dinu.

Avocatul Daniel Sabou a declarat că Gabriela Ionescu va fi prezentată miercuri instanţei cu propunere de arestare preventivă. El a precizat că Gabriela Ionescu nu a dat declaraţii procurorilor în timpul audierilor de la sediul DNA Timişoara, aceştia neavând "niciun fel de probe" împotriva clientei sale.

Potrivit anchetatorilor, Dinu Călin este concubinul Gabrielei Ionescu.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor declarau că procurorii DNA au percheziţionat, marţi dimineaţă, biroul directorului adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş Gabriela Ionescu, iar la finalul acţiunii Gabriela Ionescu a fost ridicată şi dusă la audieri la sediul DNA din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici