DNA: Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bacău l-au trimis în judecată, marţi, pe Gheorghe Ştefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă într-un dosar referitor la atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri europene.

597 afișări
Imaginea articolului DNA: Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar

DNA: Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar

"În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenţiona să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ştefan Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. Banii respectivi au fost pretinşi de inculpatul Ştefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări", transmite DNA într-un comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

Astfel, spun procurorii, în temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ştefan a primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici