DNA l-a trimis în judecată pe Nelu Iordache într-un nou dosar

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Nelu Iordache într-un nou dosar, în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, alături de un alt om de afaceri. În cauză a mai fost trimisă în judecată şi firma lui Iordache, în calitate de persoană juridică.

190 afișări
Imaginea articolului DNA l-a trimis în judecată pe Nelu Iordache într-un nou dosar

DNA l-a trimis în judecată pe Nelu Iordache într-un nou dosar

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Nelu Iordache, fost administrator al SC Romstrade SRL, evaziune fiscală şi pe Imad Ali, administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În cauză a mai fost trimisă în judecată şi firma lui Nelu Iordache, SC Romstrade SRL, pentru tot evaziune fiscală.

„În luna decembrie 2012, inculpatul Iordache Nelu, în calitatea menţionată mai sus, a înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziţii fictive de materiale de construcţii în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi al deducerii nelegale de TVA. Facturile respective au fost emise de două societăţi administrate de inculpatul Imad Ali. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată mai precizează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.

„ În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2.362.057 acţiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deţinute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză”, mai spune DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici