DNA: Şeful Poliţiei Rutiere Braşov a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, reţinut de DNA, este acuzat că a creat un sistem infracţional bine pus la punct, oferind protecţie unor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici, el fiind cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

2207 afișări
Imaginea articolului DNA: Şeful Poliţiei Rutiere Braşov a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct

Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov (Imagine: bv.politiaromana.ro)

Potrivit procurorilor Serviciul Teritorial Braşov al DNA, comisarul şef de poliţie Claudiu Tămîrjan, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braşov, este acuzat de şase fapte de trafic de influenţă, 11 fapte de instigare la abuz în serviciu şi de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii menţionează, în ordonanţa de reţinere, că în această cauză există date şi probe din care reiese că, în perioada octombrie-decembrie 2013, Claudiu Tămîrjan a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

Astfel potrivit procurorilor, personalul din subordinea şefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braşov nu îi sancţiona pe aceştia, contravenţional sau penal, în schimbul unor foloase materiale oferite şi remise ori de câte ori lucrătorul de poliţie avea nevoie.

"Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicaţii, fiecare persoană înţelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Claudiu Tămîrjan îl contacta pe agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său, agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu", se arată în documentul citat.

Procurorii mai spun că, având informaţii privind controalele desfăşurate pe linie rutieră /transporturi, Tămîrjan le-a comunicat persoanelor interesate şi neautorizate, evitându-se în acest fel sancţionarea unor societăţi comerciale.

Pentru aceste "servicii", Tămîrjan a cerut şi a primit de la diverse persoane un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuieşte, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere şi păstrăvi, se mai arată în ordonanţa de reţinere.

Claudiu Tămârjan a fost reţinut de către procurorii DNA marţi după-amiază, după ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, fiind suspectat de fapte de corupţie.

Tămârjan a fost ridicat de procurorii DNA marţi după-amiază şi dus la audieri în urma unor percheziţii desfăşurate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, în biroul lui Claudiu Tămârjan, precum şi la locuinţa acestuia din cartierul Bartolomeu din municipiul Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări privind infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că procurorii fac percheziţii la două adrese din municipiul Braşov, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

"Astăzi dimineaţă s-au făcut percheziţii în biroul şefului Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan", declara pentru MEDIAFAX Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Claudiu Tămârjan se află la conducerea Poliţiei Rutiere Braşov de aproximativ zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici