DNA: Sorin Oprescu discuta despre activitatea Primăriei cu Moisescu, el controlând voturile din CGMB

Procurorii DNA susţin, referitor la dosarul în care este vizată compania Apa Nova, că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ”purta toate discuţiile referitoare la activitatea Primăriei cu Vlad Moisescu”, iar acesta controla voturile în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

1377 afișări
Imaginea articolului DNA: Sorin Oprescu discuta despre activitatea Primăriei cu Moisescu, el controlând voturile din CGMB

DNA: Sorin Oprescu discuta despre activitatea Primăriei cu Moisescu, el controlând voturile din CGMB (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

”Primarul general Sorin Oprescu purta toate discuţiile referitoare la activitatea instituţiei cu Vlad Octavian Moisescu. Practic, Vlad Octavian Moisescu controla voturile şi la nivelul Consiliului General al municipiului Bucureşti”, se arată în documentele ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX.

Anchetatorii susţin, în documentele citate, că Vlad Moisescu ”era omul care decidea tot ce se întâmpla la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, inclusiv în zona achiziţiilor publice”.

Procurorii descriu, de asemenea, modul în care persoanele cu influenţă în administraţia publică locală câştigau bani în urma acordării preferenţiale a unor contracte din bugetul public.

”Practic, lucrările semnificative erau atribuite întotdeauna firmelor agreate şi stabilite de către Vlad Octavian Moisescu. În schimb, firmele agreate plăteau comisioane de 10% - 15%. Societăţile câştigătoare ale procedurilor de achiziţie subcontractau lucrări la un preţ mai mic, de regulă, cu 20% decât preţul de achiziţie, iar din acest procent de 20% se asigura atât plata comisionului, cât şi câştigul propriu”, se arată în documentele citate.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului Sorin Oprescu, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reţinuţi de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, au fost puşi sub control judiciar, vineri, de Tribunalul Prahova.

Magistraţii Tribunalului Prahova au respins, vineri, propunerea de arestare preventivă formulată de DNA Ploieşti pe numele celor trei suspecţi din dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova. Astfel, Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu au fost puşi sub control judiciar.

DNA Ploieşti a contestat măsura preventivă, urmând ca asupra contestaţiei să se pronunţe Curtea de Apel Ploieşti.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost reţinuţi, joi seară, de DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova.

Potrivit DNA Ploieşti, Semenescu, administrator al unor societăţi comerciale şi reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte şi SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reţinut pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici