DNA-ul pădurilor a primit aviz negativ de la CSM. Direcţia ar trebui să ancheteze tăierile ilegale de păduri

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea legislativă de înfiinţare a unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu. Avizul CSM este unul consultativ. Direcţia ar trebui să ancheteze tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale şi traficul de deşeuri.

3740 afișări
Imaginea articolului DNA-ul pădurilor a primit aviz negativ de la CSM. Direcţia ar trebui să ancheteze tăierile ilegale de păduri

DNA-ul pădurilor a primit aviz negativ de la CSM

Magistraţii Consiliului Superior al Magistraturii au avizat negativ propunerea legislativă pentru înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu. Proiectul de înfiinţare a unui DNA a pădurilor a fost depusă în luna martie în Parlament de USR.

Potrivit proiectului, direcţia ar trebui să ancheteze tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale şi traficul de deşeuri.

Avizul CSM este însă unul consultativ.

Structura ar urma să fie condusă de un procuror-şef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici