DNA verifică împrejurările în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizată de la CJ Iaşi

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, miercuri, că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

964 afișări
Imaginea articolului DNA verifică împrejurările în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizată de la CJ Iaşi

DNA verifică împrejurările în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizată de la CJ Iaşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii", precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută de agenţia MEDIAFAX.

Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care "acte procedurale autorizate de judecător, în conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers al acesteia".

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, spune că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.

Chirilă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că marţi după-amiază a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, el afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit.

Victor Chirilă a spus că a sesizat Poliţia Iaşi, miercuri, la ora 13.15, în legătură cu aparatura video descoperită atât în biroul său şi al lui Constantin Adăscăliţei, dar că poliţiştii i-au comunicat că acest caz nu este de competenţa lor.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că vicepreşedintele CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei face obiectul unor verificări ale procurorilor anticoruptie, care au solicitat instanţei autorizarea interceptării ambientale, în acest scop fiind montată aparatura respectivă.

Sursele citate au adăugat că există autorizaţie pentru montarea aparaturii respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici