Doar 42 la sută dintre dascălii din Arad au promovat examenul de definitivat. Un sfert s-au retras

Doar 42 la sută dintre dascălii din Arad au promovat examenul de definitivat, în timp ce aproape un sfert din cei peste 230 de profesori înscrişi s-au retras în timpul probei scrise pentru a nu le fi evaluate lucrările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

115 afișări
Imaginea articolului Doar 42 la sută dintre dascălii din Arad au promovat examenul de definitivat. Un sfert s-au retras

Arad: Doar 42 la sută dintre dascăli au promovat examenul de definitivat, iar un sfert s-au retras (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor înainte de contestaţii afişate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, din cei 238 de candidaţi validaţi pentru susţinerea examenului de definitivat, doar 159 au fost evaluaţi, pentru că aproape un sfert dintre aceştia s-au retras în timpul probei scrise, respectiv 52 de dascăli au preferat să nu le fie evaluate lucrările.

Alţi 26 de candidaţi au lipsit la proba scrisă, în timp ce unul a fost eliminat.

"Cei care s-au retras au invocat motive personale şi au depus cereri pentru a nu le fi evaluate lucrările. Au considerat, probabil, că nu sunt suficient de pregătiţi pentru o notă bună", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Din cei 159 de dascăli ale căror lucrări au fost evaluate, 67 au promovat, ceea ce înseamnă un procent de 42,14. Aceştia au obţinut nota opt sau mai mult la proba scrisă.

La examen nu s-a înregistrat nicio notă de zece la proba scrisă, în timp ce mai mulţi candidaţi au primit note de trei şi patru.

Candidaţii pot depune contestaţii până miercuri la ora 21.00, iar rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici