Dobânda şi inflaţia au transformat 163 de dolari în 1,2 milioane. Un bărbat din Chile se luptă cu statul pentru a obţine averea economisită de tatăl lui

Tatăl lui Exequiel Hinojosa a economisit pentru a-şi cumpăra o casă în anii 1960 şi 1970 şi a reuşit să strângă aproape 140.000 de pesos, aproximativ 163 de dolari în prezent, sumă detaliată cu meticulozitate într-un carnet de economii al unei uniuni de credit care a dispărut acum.

2462 afișări
Imaginea articolului Dobânda şi inflaţia au transformat 163 de dolari în 1,2 milioane. Un bărbat din Chile se luptă cu statul pentru a obţine averea economisită de tatăl lui

După moartea tatălui său, cartea a rămas depozitată într-o cutie timp de zeci de ani, până când Hinojosa a găsit-o printre bunurile tatălui său. Carnete de bancă similare au fost găsite fără valoare, dar cel al lui Hinojosa are o adnotare pe care scrie "garantat de stat", potrivit Reuters.

Cu dobânda şi inflaţia din prezent, se estimează că cei 140.000 de pesos valorează acum peste 1 miliard de pesos, adică aproape 1,2 milioane de dolari.

Acest lucru a provocat o mare bătaie de cap statului şi lui Hinojosa, deoarece cazul a ajuns până la curtea supremă.

"Acei bani sunt ai familiei noastre. El i-a economisit muncind din greu", a declarat Hinojosa, adăugând că familia nici măcar nu ştia că există carnetul de bancă până când l-a găsit.

"Nu m-am gândit niciodată că acest proces se va transforma într-un fel de proces faţă de stat", a adăugat el.

Mai multe instanţe s-au pronunţat în favoarea lui Hinojosa, dar guvernul a făcut apel la fiecare pas. Acum, o ultimă instanţă de apel va decide soarta carnetului de economii de un milion de dolari.

"Dacă sistemul de justiţie, Curtea Supremă, Curtea de Apel îmi dau dreptate, tot ce rămâne pentru a rezolva problema este să plătesc ceea ce se datorează, nimic mai mult, nimic mai puţin", a declarat Hinojosa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici