Dobre: La alegerile locale din 2016 se va introduce un sistem electronic de verificare a votanţilor

Un sistem electronic de verificare a votanţilor va fi introdus la alegerile locale din 2016, în fiecare secţie de votare, astfel încât se va şti instantaneu dacă o persoană a mai votat în acea zi, iar Guvernul şi-a luat angajamentul pentru realizarea sistemului, spune deputatul PNL Victor Paul Dobre

481 afișări
Imaginea articolului Dobre: La alegerile locale din 2016 se va introduce un sistem electronic de verificare a votanţilor

Dobre: La alegerile locale din 2016 se va introduce un sistem electronic de verificare a votanţilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că la alegerile locale de anul viitor se va introduce un sistem electronic, în fiecare secţie de votare, prin intermediul căruia se va verifica foarte repede dacă o persoană şi-a mai exercitat votul în ziua respectivă într-o altă secţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit lui Dobre, Legea alegerilor locale prevede ca, la intrarea în secţia de votare, CNP-ul fiecărui votant să fie introdus de către un operator într-o bază de date valabilă la nivel naţional.

"În fiecare secţie de votare va fi un membru în plus, cu ghilimele, va fi un operator. În momentul în care intri în secţie, va verifica, înainte de procedura de vot, pe baza actelor de identitate, dacă ai mai votat, dacă faci parte din secţia respectivă, instantaneu. Deci va fi un sistem la nivelul întregii ţări", a afirmat Dobre.

Potrivit deputatului, în cazul în care sistemul electronic se defectează, procesul electoral nu va fi întrerupt, iar verificarea alegătorilor se va face ulterior, imediat ce defecţiunea a fost remediată.

Dobre a spus că pentru realizarea sistemului electronic de verificare a alegătorilor există un angajament din partea Guvernului, iar achiziţia va fi coordonată de Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici