Dobriţoiu: Comisia de apărare solicită raportul Minsterului de Interne cu privire la accidentul aviatic din Constanţa

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că acest for a decis să solicite de la Guvern raportul Ministerului de Interne cu privire la gestionarea accidentului aviatic din Constanţa, urmând ca apoi să se decidă dacă vor avea loc audieri.

148 afișări
Imaginea articolului Dobriţoiu: Comisia de apărare solicită raportul Minsterului de Interne cu privire la accidentul aviatic din Constanţa

Dobriţoiu: Subiectul accidentului din Constanţa va fi discutat în Comisia de apărare de la Senat (Imagine: Mediafax Foto)

Dobriţoiu a fost întrebat dacă va fi deschisă o anchetă parlamentară în cazul accidentului aviatic din Constanţa.

”Senatorii au decis să solicite mai întâi raportul Ministerului de Interne vis-a-vis de tragedia aviatică şi în funcţie de elementele care vor fi suprinse în raport vom lua o decizie”, a răspuns preşedintele Comisiei de apărare.

El a menţionat că posibile audieri ale responsabililor de gestionarea accidentului se vor decide după studierea raportului Ministerului de Interne. ”Acest lucru (audieri, n.r.) se va putea face după ce vom avea întreaga imagine suprinsă într-un document oficial al Guvernului”, a mai spus Dobriţoiu.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, luni, în lacul Siutghiol, în urma accidentului pierzându-şi viaţa toate cele patru persoane aflate la bord - pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă medicală.

Operaţiunile de căutare a victimelor au durat peste 12 ore, prima victimă, doctoriţa aflată în elicopter, fiind găsită după aproximativ 45 de minute, iar ultima victimă, asistenta medicală, în jurul orei 04.30 dimineaţa.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marţi, la Spitalul Judeţean din Constanţa, că la Ministerul de Interne se pregăteşte o analiză a modului în care s-a intervenit în cazul elicoperului SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, dar informaţiile de până acum arată că s-a intervenit în timp util.

”Din timpii pe care îi am şi care au fost daţi, da, nu există mai repede decât atât să intervii în condiţiile organizării existente, care a permis ca sub 16 minute să ai toate echipajele de intervenţie la faţa locului. Avem apelul la 16.11 şi la 16.30 deja era toată lumea acolo şi şefa SMURD a spus că atunci când a sosit la faţa locului, adică la 16.35-16.40, pe apă erau deja două ambarcaţiuni ale pompierilor”, a declarat Arafat, întrebat dacă el consideră că s-a intervenit la timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici