Doctorat 2011-2012: Aproape 3.500 de locuri. Vezi la ce universităţi te poţi înscrie

Instituţiile de învăţământ superior vor avea în 2011-2012 aproape 3.500 de locuri pentru doctorat, din care circa 3.000 în universităţi de cercetare avansată şi educaţie şi 77 în cele centrate pe educaţie, pentru a intra în această formă de pregătire fiind organizat în premieră concurs de admitere.

3360 afișări
Imaginea articolului Doctorat 2011-2012: Aproape 3.500 de locuri. Vezi la ce universităţi te poţi înscrie

Doctorat 2011-2012: Aproape 3.500 de locuri. Ce universităţi organizează cursuri (Imagine: Mediafax Foto)

Cifra de şcolarizare alocată studiilor universitare pentru doctorat în anul academic 2011-2012 este de 3.452, locuri la această formă de pregătire primind şi instituţiile de învăţământ superior clasificate ca universităţi centrate pe educaţie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

VEZI CE UNIVERSITĂŢI POT ORGANIZA CURSURI DE DOCTORAT

Fiecare dintre instituţiile de învăţământ superior cu studii doctorale va organiza în premieră, în această toamnă, concurs de admitere.

Din totalul locurilor pentru doctorat, aproape 85 la sută au fost repartizate instituţiile de învăţământ superior clasificate ca universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

Cele 12 universităţi din această categorie au în total 2.905 locuri pentru concursul de doctorat.

Cele mai multe locuri pentru doctorat sunt la Universitatea din Bucureşti - 553, Universitatea Politehnica din Bucureşti - 500, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca - 452 şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - 330, restul instituţiilor având între 70 şi 270 de locuri.

Instituţiile de învăţământ superior clasificate ca universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică, respectiv universităţi de educaţie şi creaţie artistică au în total 470 de locuri pentru concursul la studii doctorale, cele mai multe, respectiv 55, fiind la Universitatea de Vest din Timişoara, la Informatică.

Chiar şi instituţiile de învăţământ superior clasificate ca universităţi centrate pe educaţie au posibilitatea să organizeze şcoli doctorale pentru programe performante, ele având la concurs 77 de locuri, cele mai multe la Universitatea "Petrol - Gaze" din Ploieşti, Inginerie chimică - 19, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Educaţie Fizică şi Sport şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Ingineria produselor alimentare, ambele cu câte 10.

Potrivit ordinului ministerului Educaţiei, 11 instituţii de învăţământ superior clasificate ca universităţi centrate pe educaţie pot organiza concurs pentru doctorat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici