Doi alpinişti începători, răniţi în Munţii Făgăraş, salvaţi şi duşi la spital

Doi alpinişti începători, care au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş până la Colţul Bălăceni pentru căţărare, au fost răniţi, ei solicitând intervenţia salvamontiştilor şi a jandarmilor montani pentru a-i recupera şi duce la spital.

1827 afișări
Imaginea articolului Doi alpinişti începători, răniţi în Munţii Făgăraş, salvaţi şi duşi la spital

Doi alpinişti începători, răniţi în Munţii Făgăraş, salvaţi şi duşi la spital

Potrivit jandarmilor, un grup de aplinişti începători a solicitat ajutor, sâmbătă seara, după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş până la Colţul Bălăceni pentru căţărare, iar doi dintre aceştia au căzut, necesitând îngrijiri medicale.

Pentru recuperarea persoanelor rănite au intervenit trei lucrători şi un voluntar din cadrul Salvamont, precum şi şapte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta.

Salvatorii au constatat că una dintre persoanele rănite avea nevoie de ajutor medical, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să îi fie fracturate şi prezenta contuzii grave la nivelul capului.

De asemenea, cealaltă persoană rănită avea lovituri la nivelul mâinilor şi capului, dar a putut coborâ singură.

Cei doi au fost conduşi prima dată la o cabană a Salvamont, unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâţi până în staţiunea montană Sâmbăta, de unde au fost preluaţi de ambulanţe si transportaţi la spitalul din Făgăraş.

Cei doi făceau parte dintr-un grup de tineri români şi francezi, persoanele rănite fiind o fată de 27 de ani din Bucureşti şi un bărbat de 28 de ani, din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici