Doi bărbaţi au vrut să vândă peste 10 kg de aur care ar fi fals

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii hunedoreni după ce au încercat să vândă, contra sumei de 8.000 de euro, peste zece kilograme de aur despre care anchetatorii au suspiciuni că nu ar fi veritabil, metalul fiind confiscat pentru a fi analizat în laborator.

133 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi au vrut să vândă peste 10 kg de aur care ar fi fals

Doi bărbaţi au vrut să vândă peste 10 kg de aur care ar fi fals (Imagine: www.politiaromana.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul Bogdan Niţu, doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Formaţiunii Rutiere Brad, în timp ce încercau să comercializeze o cantitate mare de metal, despre care susţineau că este aur.

"Asupra celor doi suspecţi, identificaţi ca fiind Dragoş R., de 38 de ani, din Bucureşti, şi Gheorghe L., de 52 de ani, din localitatea Ineu, judeţul Arad, a fost găsită cantitatea de 10,610 kilograme de granule metalice de culoare galbenă. Suspecţii încercau să vândă metalul unui bărbat din municipiul Brad, de la care au solicitat suma de 8.000 de euro. Cu privire la provenienţa metalului, cei doi au afirmat că l-au achiziţionat de la o persoană din Ungaria care ar fi afirmat că este aur. Din primele determinări, anchetatorii nu au putut stabili autenticitatea materialului, însă au indicii că sub învelişul din aur s-ar afla un alt material, de o calitate inferioară", a declarat Niţu.

El a afirmat că poliţiştii continuă cercetările pentru tentativă de înşelăciune, urmând ca metalul să fie supus unei analize de laborator pentru stabilirea autenticităţii.

Suspecţii sunt cercetaţi în libertate, poliţiştii încercând să stabilească dacă ei au mai înşelat alte persoane în acest mod, în alte zone ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici